Friday For Future !

 

Zo graag willen we iedereen een hart onder de corona-riem steken.

We gaan op vrijdagen concerten organiseren (altijd op vrijdag! ) met muziek van morgen.

In de gloednieuwe studio 6 gaan we muziek maken, verse noten!

Een moment van bezinning, rust, energie-gevend, mag het even?

 

  (V)rauwe liefde

Vrijdag 20 mei 

20:15 HBS, Rotterdam  

 

DoelenEnsemble i.s.m. Amy Egbers

Liederen van Schumann, Brecht en anderen.

 

Het eerste concert met Amy Egbers onze Artist In Residence !

 

Dit programma is een ode aan de liefde. Een ode aan de liefde die lijdt onder de opgelegde verwachtingen waaraan zij moet voldoen. Vooroordelen en visies zitten onbewust de liefde in de weg.

Dit is: Frauenlieben und leben, maar dan van nu.

 

Klik hier voor Tickets

 

 

 

 

 geweest:

 

 Live Cooking Music!

  Vrijdag 26 november 2021

HBS 's Gravendijkwal 58c, Rotterdam

 Merel Verkammen - viool en elektrisch viool,  DJ Eni-less, Maarten van Veen - toetsen

 

Laat je verwonderen door muziek. Omdat het toch eens moet gebeuren, omdat je op zoek bent, heel erg op zoek. Omdat je misschien het leukste concert meemaakt, of omdat je niet van hapklare brokken houdt, omdat je al 13 jaar nog nooit in een zaal bent geweest, of al 13 maanden niet meer, omdat je wilt ervaren dat kunst en actualiteit met elkaar te maken hebben, omdat je dol bent op ontdekken, omdat je het niet maken kan om niet te komen, dat je naderhand kunt zeggen, dat je t niks vond, omdat je die filmmuziek zo geweldig vond, maar nog niet wist dat ook dat “nieuwe muziek “ is. Na ons eerste HBS-succes-optreden afgelopen 3 november in de Doelen is het eind november nog keer genieten!  DJ Eni-Less, ster-violiste Merel Verkammen en Maarten van Veen maken een onvergetelijke avond vol met nieuwe noten. Het trio zal hun eerste improvisatie-avond graag delen met het publiek. DJ Eni-less, kent het publiek en het DoelenEnsemble al van een aantal concerten waarbij hij “carte -blanche” kreeg om samen met bestaande hedendaagse muziek een avond vol te programmeren. Maarten van Veen maakte zijn eerste album met alleen maar improvisaties met Maya Fridman( cd-release bi TRPTK in februari 2022!). Ga dus vol nieuwsgierigheid naar dit concert.

Er is nog echt zoveel moois te ontdekken. Nieuwe muziek die voor je neus wordt gecomponeerd.  

Live Cooking Music.  26 november 20:15 in de serie van FFF

 

 

 

VOICES OF ANGELS

 

Tot en met vrijdag 23 april 2021 online

 9 april 20:00u  live vanuit HBS studio Rotterdam online via YouTube

  DoelenEnsemble olv Maarten van Veen (piano)

 Nicole Jordan mezzosopraan

 

Programma:

 Hildegard von Bingen

 Peter-Jan Wagemans Kammerconcert Muziek V 'Engelenconcert'

  en John Cage, Sergey Akhunov, Anne-Maartje Lemereis 

 

 Het zal je maar gebeuren: je bent net drie jaar oud als je een visioen krijgt! Hildegard von Bingen (1078-1179) onthulde dat ze op vijfjarige leeftijd begreep dat ze visioenen kreeg. Op 42-jarige leeftijd, kreeg Hildegard een visioen waarvan ze meende dat het een instructie van God was: “en weer hoorde ik een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Laat je horen en schrijf het uit!!” In dat visioen hoorde ze de muziek 'Voices of Angels'. Een compositie van een zeldzame schoonheid. Nicole Jordan zingt de engelenmelodie van Hildegard over de verering van de vrouw: Uit haar schoot is iedereen ontstaan. Ze is de redder en maakt de aarde en de hemel in harmonie. Deze muziek inspireerde het DoelenEnsemble om haar werk te verweven met o.a. het Engelenconcert van Peter-Jan Wagemans, hemelse muziek van John Cage, Anne-Maartje Lemereis en Sergey Akhunov. Engelachtig mooi!

 

Tickets voor de livestream

 

 

 

SONGS IN WOOD

 

Vrijdag 23 april 2021 - FFF serie

20:30u HBS studio Rotterdam, online via YouTube

 Laura Trompetter, marimba

 

 Via de betoverende klanken van haar gloednieuwe marimba neemt Laura Trompetter de luisteraar in haar concert Songs in Wood mee naar een wereld vol herinneringen. Met op het programma werken van o.a. Christos Hatzis, Eric Satie en Jennifer Stazack.

 

Ticket voor de livestream