Hier staan enkele video's en c.d.'s van onze recente projecten. 

 

Onze nieuwste cd met muziek van Sergey Akhunov is uit. Het is de live opname van 'Prayer for Peace'. Wat tevens het sluitstuk van de muziek gekozen voor de voorstelling op tournee met OPERA2DAY en Scapino Ballet Rotterdam. 

 

De in Kiev geboren componist Sergey Akhunov leeft en werkt in nu in Moskou. Hij stuurde ons deze aangrijpende muziek als stil protest. Oorlog mag- en kan geen cultuur aantasten. We horen in dit stuk het innerlijke lijden van iedereen die in de wereld met oorlog te maken, heeft, of heeft gehad. Oorlog is opgelegd en geeft altijd een druk van buitenaf op de mensen. Het enige dat overblijft, is hoop: hopen op een betere toekomst, waarin we bevrijd zijn.

Verkrijgbaar op alle platforms, zoals Itunes, Amazon, Spotify etc

 

 

Recensie in Opus Klassiek 

Maarten Brandt, Januari 2023

 

"The Long Road moet worden beschouwd van de laatste vijf seconden uit het leven van de Engelse wielrenner Tommy Simpson. Een zonder meer hallucinerend stuk dat ook zonder voorkennis van de buitenmuzikale aanleiding sterk tot de verbeelding spreekt. Wat ondubbelzinnig voor alle vier op deze disc gedocumenteerde werken opgaat is hun meticuleuze, lees tot in het kleinste detail uitgewerkte opzet die heeft geresulteerd in een muziek die voor de volle honderd procent springlevend op de luisteraar overkomt. Voorwaar een enorme prestatie en alleen al daarom een uitgave die met klem zij aanbevolen!"

 

Aftab Darvishi. Een kruising tussen muziek uit het Oosten en Westen, gezongen door de Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani en opgenomen in de Grote Zaal de Doelen.

Een van onze mooiste concerten uit 2019 is op cd verkrijgbaar!

Gavin Bryars: ‘In 1971, toen ik in Londen woonde, werkte ik met een vriend, Alan Power, aan een film over zwervers. Een van hen zong het religieuze lied Jesus’ Blood Never Failed Me Yet. Ik nam die opname mee naar de studio. Daar maakte ik een doorlopende kopie van het fragment en ik overwoog de mogelijkheid er een orkestrale begeleiding bij te maken. Terwijl de band werd gekopieerd, haalde ik een kop koffie en liet ik de deur openstaan. Toen ik terugkwam, was de normaal zo levendige aangrenzende studio ongewoon stil. De mensen bewogen zich veel langzamer dan anders, enkelen zaten apart en huilden zacht. Ik snapte niet wat er aan de hand was, tot ik me realiseerde dat de band nog steeds liep en dat ze overvallen waren door het gezang van de oude man. Dit moment overtuigde me van de emotionele kracht van deze muziek en van de mogelijkheden van een eenvoudige, zich geleidelijk ontwikkelende, orkestrale begeleiding die recht zou doen aan het nobele en eenvoudige geloof van de zwerver. Het werk is een sprekende, ingetogen getuigenis van zijn geest en optimisme.’

 

 

 

 

Dit is opname van de NPO uit de bekende Red-Sofa serie van de Doelen. DoelenEnsemble speelt onder dirigent Maarten van Veen met sopraan Lisette Bolle.

 

 

 

 

Midden in de aankondiging van de eerste lockdown stonden we voor de keuze: gaan we allemaal naar huis, of gaan we spelen, opnemen en digitaal livestreamen? Dat laatste leverde een productie die nu op cd verkrijgbaar is. Digitaal optimaal geluid van de opname van de concertzender uit de bekende Red-Sofa serie van de Doelen. DoelenEnsemble speelt onder dirigent Arie van Beek met Charlotte Riedijk als solist. Onvergetelijk .

 

Dirigenten Arie van Beek en Maarten van Veen laten het geluid horen van de Rotterdamse school, samen met solisten Eva van Grinsven en Marieke Franssen.